Esimene IT-firma juht, kellest mina tahaks kirjutada, on tegelik legendaarne inimene, kelle nimi on Bill Gates. Bill Gates (täelik nimi on William Henry Gates III) oli sündinud 28.oktoobril 1955. a.

        Gates on see inimene, kes muutus IT maailm ja seega terve maailm ka. Bill ja tema sõber Paul Allen on need inimesed, kes asutasid Microsofti ( esialgul oli firmas teine nimetus) . Microsoft alustas sellest, et nad tegid BASIC interpretaator ALTAIR 8800-le, mis aitas nendele saada ressurssi edasi liikumiseks. Mingi aeg pärast nad alustasid pakkuda oma klientidele operatsioonsüsteemid oma klientidele. Praegu Microsoft on internatsionaalne IT-korporatsioon, kes arendab mitte ainult OS, vaid terve programme hulk.       Veebileht gs.statcounter.com näitab, et 2020. a. umber 76% arvtutit ülemaailma kasutavad Microsofti poolt tehtud OS Windows(siin on Windows 7, 8 ja 10).

        Mina arvan, et Gates on rohkem "communicator" juht. Nagu ütleb maailmavõrk, ta kasutas oma meeskonna ressurssid ja oskused nii, et saada maksimaalset tulemust.

        Teine IT-firma juht, kes ei ole vähem legendaarne, on Steve Jobs, Apple firma asutaja, mis firma poolt on tehtud mitte ainult OS, vaid ka terve hulk smart-seadmed. (nutitelefoni, tabletid, arvtutid jne).
        Steve oli sündinud 24.veebrualil 1955. a. Aplle II arvuti oli nende esimene mass-toodang. Jobs ka nägi GUI kommertspoteintsiaal, ja alustas Apple Lisa, ja natukene pärast, Macintoshi arendamist. 2007. aastal Jobs esitas iPhone, mis vahetas nuti-seadme maailma alatiseks. 2011. aastal Apple oli kõige kallim avatud firma maailmas.

        Kui võrdlema teda Bill Gates'iga, ta oli rohkem "leader" juht. Ta oli rohkem kreatiivne kui Bill, aga ei oskanud kasutada oma messkonna potenstiaali nii hästi, nagu Bill. Steve tahtis teha oma toodangut nii, nagu ta ise näeb ja mõtleb.

        Kokkuvõttes saab öelda, et kui Jobs ja Gates ei kasutanud sama juhtimise-tehnikat, nad said sama sihtmärgiks - asutasid firmasid, mis on maailma ajaloos, ja teevad see ajaloo edasi.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога